دوشنبه 06 مهر 1405 - Mon 28 Sep 2026
  • ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد بازنخواهد گشت/جناب سید حسن نصرالله؛ امیر قهرمان عرب و نهاد بزرگ جبهه مقاومت

  • استانداردهای هالیوودی بلای جان ازدواج

  • فارن‌پالیسی| کشورهای عربی از آمریکا فاصله می‌گیرند

  • عالی‌پور با رکورد شکنی طلایی شد/ فیلم

  • دستگیری باند آدم‌ربایی با پوشش مأمور پلیس در تهران

  • ایران پیگیر حل پروازها و برقراری عمره

  • فلسطینی‌ها به زندگی در غارها پناه بردند / عکس

  • خبر تاج از انتخاب سرمربی جدید تیم ملی امید

  • خواهد دید چه خواهد شد!

  • بارش رحمت الهی در مسجدالحرام / فیلم

  • اتحادیه اروپا خواستار ارائه موشک به اوکراین شد

  • ورود پرسپولیس به لیگ والیبال

  • زباله‌های سرگردان در جنگل‌های شمال / عکس

  • سوپرگل جادویی لیونل مسی / فیلم

  • پیوستن ستاره هافبک ازبکستانی به استقلال

  • احتمال مجازی شدن مدارس هست؟ وزیر پاسخ داد

  • ترامپ و بحران بزرگ! / رقیب راهبردی واشنگتن

  • قیمت دینار عراق امروز دوشنبه ۶ مهر ۱۴۰۵

  • گستاخی‌های ترامپ خلاف منشور ملل متحد است

  • قیمت گوشت قرمز امروز دوشنبه ۶ مهر ۱۴۰۵

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 36131
    تاریخ انتشار: 12/شهريور/1395 - 12:46
    تفاهم‌نامه همکاری

    مبادله روبل و ریال کلید خورد/ امضای تفاهم‌نامه همکاری بانکی میان ایران و روسیه

    تفاهم‌نامه همکاری بانکی بین ایران و روسیه در حوزه‌های مبارزه با پولشویی، مبارزه با تامین مالی تروریسم، پیمان‌های پولی و تسویه حساب به ارزهای محلی بانک مرکزی روسیه امضا شد.

    مبادله روبل و ریال کلید خورد/ امضای تفاهم‌نامه همکاری بانکی میان ایران و روسیه

     به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، این تفاهم‌نامه در حاشیه چهارمین نشست کارگروه بانکی و مالی ایران و روسیه که در روز پنجشنبه، 11 شهریور به میزبانی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و با حضور نمایندگان بانک‌های ایرانی و روسی برگزار شد، به امضا رسید.

    در این نشست غلامعلی کامیاب، معاون ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ضمن عرض خیر مقدم به هیات‌ نمایندگان روسی گفت: پس از رفع تحریم‌ها و با برگزاری جلسات پیشین، زمینه گسترش فعالیت‌های بانکی میان دو کشور فراهم شده چراکه تنها با توسعه این روابط می‌توان حجم مبادلات تجاری میان دو کشور را افزایش داد.

    وی افزود: بدون روابط بانکی گسترده و کارآمد، انجام امور تجاری و اقتصادی ممکن نیست و برگزاری چنین جلساتی می‌تواند شرایط توسعه روابط بانکی دو کشور برای فعالیت‌های اقتصادی مانند راه‌اندازی پروژه‌های بزرگ همچون فناوری اطلاعات، برق، پتروشیمی و انرژی صلح آمیز را فراهم کند.

    معاون ارزی بانک مرکزی به نتایج مثبت برجام اشاره و تصریح کرد: پس از برجام و رفع تحریم‌ها علیه نظام بانکی ایران، مبادلات بانکی بدون هیچگونه محدودیتی با ارزهای گوناگون بجز دلار قابل انجام است و در نتیجه، تمایل بانک‌های ایرانی نسبت به بسط و توسعه روابط بانکی بین‌المللی بیشتر شده است.

    کامیاب به کیفیت سوئیچ ملی کارت‌های بانکی ایران اشاره کرد و گفت: سوئیچ ملی کارت‌های بانکی توسط متخصصان ایرانی، طراحی و پیاده‌سازی شده است و با استاندارد‌ها و پروتکل‌های جهانی همخوانی دارد. اتصال سوئیچ‌های ملی کارت‌های بانکی در چارچوب سیاست‌های کلی بانک مرکزی انجام می‌شود لذا متخصصان این حوزه نیز می‌توانند مذاکرات خود را برای اتصال سیستم‌های پرداخت دوکشور، آغاز کنند.

    وی خواستار رفع موانع گسترش مراودات بانکی شد و تاکید کرد: در این زمینه اقداماتی انجام شده که کافی نیست و لازم است مورد توجه اعضای کارگروه قرار بگیرد. همچنین انتظار می‌رود که با بررسی و مذاکره، سهولت نقل و انتقالات مورد توجه قرار گرفته و مسایل افتتاح حساب در بانک‌های دو کشور بررسی شود.

    معاون ارزی بانک مرکزی ادامه داد: بدون شک، تحقق این موارد منجر به توسعه تجارت خواهد شد و خرسندم که این اتفاقات در حال وقوع است چرا که کشور روسیه یکی از شرکای مطمئن ایران در زمینه‌های گوناگون است.

    *نیاز به اقدام عملی برای تسهیل روابط بانکی

    در این جلسه، اسکوبلکین، معاون بین‌الملل بانک مرکزی روسیه ضمن تشکر از بانک مرکزی ایران برای میزبانی این جلسه گفت: رؤسای بانک‌های مرکزی دو کشور طی جلساتی که با یکدیگر داشتند، آمادگی خود را برای توسعه و تعمیق روابط بانکی ابراز کرده‌اند و لازم است نسبت به گسترش این روابط، اقدامات لازم صورت گیرد.

    وی هدف از برگزاری این جلسات را شناسایی و رفع موانع و اتخاذ ترتیبات لازم برای گسترش روابط بانکی عنوان کرد و افزود: بانک مرکزی روسیه پس از رفع تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، بیشترین توجه و تلاش خود را بر توسعه روابط تجاری و اقتصادی و کمک به گسترش سرمایه‌گذاری‌های دوجانبه متناسب با ظرفیت‌های اقتصادی دو کشور مبذول داشته است.

    به گفته اسکوبلکین، ارتقای امنیت و تسهیل تسویه حساب‌ها تنها به سود اشخاص حقوقی نخواهد بود بلکه عموم افراد و اشخاص حقیقی نیز از برقراری روابط تجاری میان دوکشور منتفع خواهند شد.

    وی همچنین بر همکاری میان دو بانک مرکزی در خصوص اتصال سیستم‌های پرداخت دو کشور تاکید کرد.

    منبع : فارس

    نظرات بینندگان
    نظرات شما